Cum să Aplici Unghiile cu Gel Acasă?

De ce unghii aplicate cu gel?

Este foarte important să avem grijă de noi și de aspectul nostru, iar manichiura se află printre primele lucruri pe care cineva le observă la persoana cu care interacționează. Manichiura spune multe despre noi și despre respectul de sine, iar o manichiură îngrijită face diferența dintre o persoană sănătatoasă și una nu, întrucât locurile cele mai împânzite de bacterii sunt mâinile, zona unghiilor și zona de sub unghii.

Fiecare femeie care se respectă are grijă de mâinile și unghiile sale, dar a avea o manichiură perfectă înseamnă de multe ori o gămadă de timp pierdut în trafic, ore petrecute la salon, ca să nu mai vorbim de banii cheltuiți în fiecare lună pe manichiuri profesionale. Din acest motiv, foarte multe femei aleg să facă cursuri sau chiar să învețe online, sau de la o prietenă, cum să își facă manichiura singure.

Dacă și tu, la fel ca majoritatea femeilor din ziua de astăzi, ai la dispoziție prea puțin timp de răsfăț, vei vrea să înveți o tehnică de manichiură care să te țină poate chiar o lună întreagă.

Una dintre cele mai simple, dar întâlnite modalități de a-ți menține manichiura perfectă pentru o perioadă mai îndelungată este aplicarea unghiilor cu gel, deoarece acestea rezistă cel mai bine la activitățile noastre de zi cu zi.

Ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă?

În primul rând, trebuie să ai în vedere că inițial va trebui să faci o mică investiție, întrucât vei avea nevoie de ustensile și consumabile pentru a-ți face unghiile cu gel acasă. Totuși, această investiție te va scuti de multe alte bătăi de cap și costuri adiționale.

Produsele pe care le vei cumpăra vor face diferența, chiar dacă te vor costa un pic mai mult! Este recomandat să alegi produse de calitate care nu îți vor îngreuna viața și care nu se vor strica după prima folosire. Odată cu apariția pe piață a zeci de kituri noi de unghii cu gel DIY, acum poți avea o manichiură profesională pentru un sfert din prețul pe care l-ai da la salon, care te va ține cel puțin trei săptămâni și care va fi foarte ușor de realizat. Dacă ai dubii cu privire la marca kit-ului, poți căuta recenzii online sau poți chiar întreba o prietenă care se pricepe.

Model unghii cu gel. Culoare portocalie

Ce contine un kit unghii?

În mod normal, într-un kit de unghii cu gel pro, vei găsi multe ustensile, dar iată o lista cu ce produse îți trebuie pentru unghii cu gel:

 1. Lampa LED sau UV
 2. Acetonă specială pentru îndepărtarea gelului
 3. Pila profesională
 4. Soluția de pregătire a unghiei naturale, cu rol de evaporare a particulelor de apă
 5. Degresantul pentru unghii
 6. Gel primer
 7. Gelul UV colorat
 8. Pensulele de construcție a unghiilor
 9. Tipsurile
 10. Uleiul de cuticule
 11. Lac de unghii pentru fixare
 12. Suportul pentru degete
 13. Alte ustensile din trusa de unghii, precum forfecuțe, unghiere, dischete de bumbac și lichid de îndepărtare a cuticulelor.
Poti sa Gasesti Kituri Unghii Complete Aici(link)

Tutorial aplicare unghii cu gel

Timp Necesar 40 minutes.

Care sunt pașii de urmat pentru o manichiură cu gel fără cusur?

 1. Curata Unghiile

  Înainte de a începe să îți aplici gelul, trebuie să acorzi atenție curățării unghiilor de oja veche și dezinfectării mâinilor. Spală-te bine cu săpun și usucă-ți mâinile complet. Adu-ți unghiile la același nivel, pilește-le și dă-le forma pătrată, rotundă sau ovală, în funcție de preferințe. Imediat după asta, aplică un lichid de îndepărtare a cuticulelor în jurul bazei unghiilor și folosește intrumentul special pentru cuticule pentru a le îndepărta. Șterge uleiul sau resturile rămase pe unghie cu o dischetă de bumbac înmuiată în acetonă pentru a curăța suprafața și cu pila specială îndepărtează luciul natural al unghiei, fără să apeși prea tare.

  Sfat: Îndepărtarea luciului și deshidratarea suprafeței unghiilor prin folosirea soluției de pregătire a unghiei naturale sunt printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci chiar de la începutul procesului ca să te asiguri că îți vei face o manichiură cu gel perfectă și de lungă durată.Cleanser Unghii Strawberry

 2. Aplica primer-ul

  După curățarea și pilirea unghiilor în forma dorită, Aplica primer-ul. Lasă-l să se usuce de la sine pentru 30 de secunde sau în funcție de instrucțiuni.
  Nail Bonder - Primer Air

 3. Aplica stratul de gel de bază

  Intr-o peliculă extrem de subțire aplica stratul de gel de bază și lasă-l să se usuce sub lampa UV timp de aproximativ 120 de secunde. Este recomandat să lași gelul pentru bază să se usuce de două ori mai mult timp decât este scris în instrucțiunile de pe cutie pentru a nu avea surprize neplăcute pe mai departe. Nu uita să eviți pielea sau zona cuticulelor în momentul introducerii mâinilor în lampa UV.

  Sfat: Pentru a-ți fi mai ușor, este recomandat să îți pui primele patru degete sub lampa UV și mai apoi să îți faci degetul mare, separat. Acest lucru va ajuta, de asemenea, și să eviți să îți strici geluri de la degetul mare în timp ce lucrezi la celelalte patru.

  Base Coat Oja Semipermanenta SensoPRO Milano 10ml - Gel de Baza pentru Oja Semipermanenta

 4. Aplica stratul de ojă-gel UV

  Următorul pas este să alegi culoarea dorită și să aplici stratul de ojă-gel UV, cât de subțire posibil. Lasă oja să se usuce sub lampă timp de 120 de secunde, apoi adaugă un al doilea strat și repetă procesul celor 120 de secunde. Unele geluri mai deschise la culoare au nevoie de un al treilea strat pentru a căpăta nuanța dorită.

  Dacă gelul ți-a ajuns din întâmplare pe piele, folosește imediat acetona pentru a-l șterge, înainte de a pune din nou mâna sub lampă. Poți să folosești scobitori sau bețișoare de urechi pentru a șterge cantități mici din jurul cuticulelor, dacă se întâmplă ca gelul să ajungă acolo.

  Sfat: Ștergerea surplusului de gel din jurul cuticulelor sau de pe degete este esențială pentru a evita intrarea aerului sau a particulelor de praf între unghia ta și gel și cojirea prematură a acestuia.Gel Camuflaj Unghii SensoPRO

 5. Uscare sub lampa UV

  La final, aplică lacul de unghii de fixare și lasă-l să se usuce timp de 120 de secunde sub lampa UV. Nu uita să folosești o dischetă de bumbac îmbibată în spirt pentru a șterge orice fel de impuritate rămasă pe unghie. Ultimul pas este să aplici un ulei hidratant și ești gata!
  Lampa UV LED 48W SUN9D PRO - LUXORISE Germania, Roz

 6. Aplica tipsuri (Optional)

  Aplica tipsuri pentru lungirea unghiilor sau acoperirea imperfectiunilor

  După scurtarea și curățarea unghiilor și cuticulelor, și după luarea luciului unghiei naturale, este timpul să îți alegi tipsurile dorite. Este necesar să pui o picătură de lipici special pe unghia falsă înainte să o aplici deasupra celei naturale și să o așezi în așa fel încât aerul să nu poată intra pe dedesubt. Asigură-te că sunt așezate corect, apoi apasă ușor pe ele pentru fixare.

  Sfat: Lipește unghia falsă la cel puțin doi-trei milimetri de marginea unghiei tale naturale pentru a evita căderea acesteia.

  Scurtează apoi unghiile false și dă-le forma dorită. Nu uita să le pilești pentru ca trecerea dintre unghie și tips să nu fie sesizabilă, dar evită pilirea unghiei naturale.
  După asta, poți urma exact pașii menționați mai sus. Aplică stratul de gel de bază într-o peliculă subțire și lasă-l să se usuce. Alege-ți culoarea preferată și aplică stratul de ojă semipermanentă. Lasă oja să se usuce sub lampă, adaugă un al doilea strat și eventual un al treilea dacă este cazul. Nu uita să dublezi timpul de așteptare sub lampa UV pentru o fixare mai bună.
  Varfuri tipsuri manichiura french SensoPRO Milano, 100 bucati

Ce sa NU faci!

Unghiile se pot coji mai repede decât de obicei, se pot exfolia sau chiar și rupe dacă:

 • nu ai pregătit unghia naturală în mod corespunzător
 • nu ai urmat îndeaproape ordinea aplicării produselor
 • nu ai respectat timpul de uscare sub lampă
 • nu ai aplicat stratul de gel în peliculă subțire
 • nu ai finisat unghia correct
 • ai folosit produse de proastă calitate

Astfel, este foarte important să respectăm toate regulile de pregătire și aplicare a unghiilor, să folosim produse și ustensile de calitate pentru a realiza o manichiură de invidiat.

De asemenea, este recomandat să faci câte o pauză din când în când de la unghiile cu gel, pentru a evita surprizele neplăcute care pot să apară. Cu timpul, gelul subțiază și deshidratează unghiile, iar procesul de îndepărtare al acestuia este și el destul de dăunător. Pilirea poate duce la leziuni, iar acetona atacă uleiurile naturale ale unghiilor făcându-le să se subțieze și să devină mai fragile. Dacă daunele sunt severe, se poate ajunge și la infectarea unghiilor cu microbi vegetali precum sporii de ciuperci.

Sfatul profesioniștilor este să dezinfectezi și să sterilizezi ustensilele și mâinile înainte să te apuci de treabă, să fii atentă la tăieturi și eventual să participi și la un curs de manichiură pentru începători pentru a învăța despre tehnicile folosite de profesioniști în realizarea manichiurii cu gel.

Leave a Comment

Shares
Scroll to Top