Ghid: Cum să Aplici Unghiile cu Gel Acasă.

Poza-mana-unghii-cu-gel

De ce unghii aplicate cu gel?

Este foarte important să avem grijă de noi și de aspectul nostru, iar manichiura se află printre primele lucruri pe care cineva le observă la persoana cu care interacționează. Manichiura spune multe despre noi și despre respectul de sine, iar o manichiură îngrijită face diferența dintre o persoană sănătatoasă și una nu, întrucât locurile cele mai împânzite de bacterii sunt mâinile, zona unghiilor și zona de sub unghii.

Fiecare femeie care se respectă are grijă de mâinile și unghiile sale, dar a avea o manichiură perfectă înseamnă de multe ori o gămadă de timp pierdut în trafic, ore petrecute la salon, ca să nu mai vorbim de banii cheltuiți în fiecare lună pe manichiuri profesionale. Din acest motiv, foarte multe femei aleg să facă cursuri sau chiar să învețe online, sau de la o prietenă, cum să își facă manichiura singure.

Dacă și tu, la fel ca majoritatea femeilor din ziua de astăzi, ai la dispoziție prea puțin timp de răsfăț, vei vrea să înveți o tehnică de manichiură care să te țină poate chiar o lună întreagă.

Poza-mana-unghii-cu-gel

Una dintre cele mai simple, dar întâlnite modalități de a-ți menține manichiura perfectă pentru o perioadă mai îndelungată este aplicarea unghiilor cu gel, deoarece acestea rezistă cel mai bine la activitățile noastre de zi cu zi.

Ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă?

În primul rând, trebuie să ai în vedere că inițial va trebui să faci o mică investiție, întrucât vei avea nevoie de ustensile și consumabile pentru a-ți face unghiile cu gel acasă. Totuși, această investiție te va scuti de multe alte bătăi de cap și costuri adiționale.

Produsele pe care le vei cumpăra vor face diferența, chiar dacă te vor costa un pic mai mult! Este recomandat să alegi produse de calitate care nu îți vor îngreuna viața și care nu se vor strica după prima folosire. Odată cu apariția pe piață a zeci de kituri noi de unghii cu gel DIY, acum poți avea o manichiură profesională pentru un sfert din prețul pe care l-ai da la salon, care te va ține cel puțin trei săptămâni și care va fi foarte ușor de realizat. Dacă ai dubii cu privire la marca kit-ului, poți căuta recenzii online sau poți chiar întreba o prietenă care se pricepe.

Care sunt produsele de care ai nevoie?

În mod normal, într-un kit de unghii cu gel pro, vei găsi multe ustensile, printre care:

 1. Lampa LED sau UV
 2. Acetonă specială pentru îndepărtarea gelului
 3. Pila profesională
 4. Soluția de pregătire a unghiei naturale, cu rol de evaporare a particulelor de apă
 5. Degresantul pentru unghii
 6. Gel primer
 7. Gelul UV colorat
 8. Pensulele de construcție a unghiilor
 9. Tipsurile
 10. Uleiul de cuticule
 11. Lac de unghii pentru fixare
 12. Suportul pentru degete

Vei avea nevoie și de alte ustensile din trusa de unghii, precum forfecuțe, unghiere, dischete de bumbac și lichid de îndepărtare a cuticulelor.

Poti sa Gasesti Kituri Unghii Aici.

Care sunt pașii de urmat pentru o manichiură cu gel fără cusur?

Poza-mana-unghii-cu-gel

Curatarea Unghiilor. Pregatirea pentru aplicare.

Înainte de a începe să îți aplici gelul, trebuie să acorzi atenție curățării unghiilor de oja veche și dezinfectării mâinilor. Spală-te bine cu săpun și usucă-ți mâinile complet. Adu-ți unghiile la același nivel, pilește-le și dă-le forma pătrată, rotundă sau ovală, în funcție de preferințe. Imediat după asta, aplică un lichid de îndepărtare a cuticulelor în jurul bazei unghiilor și folosește intrumentul special pentru cuticule pentru a le îndepărta. Șterge uleiul sau resturile rămase pe unghie cu o dischetă de bumbac înmuiată în acetonă pentru a curăța suprafața și cu pila specială îndepărtează luciul natural al unghiei, fără să apeși prea tare.

Sfat: Îndepărtarea luciului și deshidratarea suprafeței unghiilor prin folosirea soluției de pregătire a unghiei naturale sunt printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci chiar de la începutul procesului ca să te asiguri că îți vei face o manichiură cu gel perfectă și de lungă durată.

După curățarea și pilirea unghiilor în forma dorită, poți să aplici primer-ul. Lasă-l să se usuce de la sine pentru 30 de secunde sau în funcție de instrucțiuni.

Începe, apoi, să aplici stratul de gel de bază într-o peliculă extrem de subțire și lasă-l să se usuce sub lampa UV timp de aproximativ 120 de secunde. Este recomandat să lași gelul pentru bază să se usuce de două ori mai mult timp decât este scris în instrucțiunile de pe cutie pentru a nu avea surprize neplăcute pe mai departe. Nu uita să eviți pielea sau zona cuticulelor în momentul introducerii mâinilor în lampa UV.

Sfat: Pentru a-ți fi mai ușor, este recomandat să îți pui primele patru degete sub lampa UV și mai apoi să îți faci degetul mare, separat. Acest lucru va ajuta, de asemenea, și să eviți să îți strici geluri de la degetul mare în timp ce lucrezi la celelalte patru.

Următorul pas este să alegi culoarea dorită și să aplici stratul de ojă-gel UV, cât de subțire posibil. Lasă oja să se usuce sub lampă timp de 120 de secunde, apoi adaugă un al doilea strat și repetă procesul celor 120 de secunde. Unele geluri mai deschise la culoare au nevoie de un al treilea strat pentru a căpăta nuanța dorită.

Dacă gelul ți-a ajuns din întâmplare pe piele, folosește imediat acetona pentru a-l șterge, înainte de a pune din nou mâna sub lampă. Poți să folosești scobitori sau bețișoare de urechi pentru a șterge cantități mici din jurul cuticulelor, dacă se întâmplă ca gelul să ajungă acolo.

Sfat: Ștergerea surplusului de gel din jurul cuticulelor sau de pe degete este esențială pentru a evita intrarea aerului sau a particulelor de praf între unghia ta și gel și cojirea prematură a acestuia.

Poza-mana-unghii-cu-gel

La final, aplică lacul de unghii de fixare și lasă-l să se usuce timp de 120 de secunde sub lampa UV. Nu uita să folosești o dischetă de bumbac îmbibată în spirt pentru a șterge orice fel de impuritate rămasă pe unghie. Ultimul pas este să aplici un ulei hidratant și ești gata!

Ce este de făcut dacă după faza de pilire și tăiere a unghiilor acestea ți-au rămas prea scurte pentru preferințele tale sau au mici imperfecțiuni peste care nu poți trece cu vederea?

Este simplu! Mai poți adăuga un pas în plus la instrucțiunile pentru manichiura perfectă și îți poți pune tipsuri pe unghiile tale naturale, urmând acceași metodă ca mai sus.

După scurtarea și curățarea unghiilor și cuticulelor, și după luarea luciului unghiei naturale, este timpul să îți alegi tipsurile dorite. Este necesar să pui o picătură de lipici special pe unghia falsă înainte să o aplici deasupra celei naturale și să o așezi în așa fel încât aerul să nu poată intra pe dedesubt. Asigură-te că sunt așezate corect, apoi apasă ușor pe ele pentru fixare.

Sfat: Lipește unghia falsă la cel puțin doi-trei milimetri de marginea unghiei tale naturale pentru a evita căderea acesteia.

Scurtează apoi unghiile false și dă-le forma dorită. Nu uita să le pilești pentru ca trecerea dintre unghie și tips să nu fie sesizabilă, dar evită pilirea unghiei naturale.

După asta, poți urma exact pașii menționați mai sus. Aplică stratul de gel de bază într-o peliculă subțire și lasă-l să se usuce. Alege-ți culoarea preferată și aplică stratul de ojă semipermanentă. Lasă oja să se usuce sub lampă, adaugă un al doilea strat și eventual un al treilea dacă este cazul. Nu uita să dublezi timpul de așteptare sub lampa UV pentru o fixare mai bună.

Am văzut cum se pun unghiile cu gel direct de acasă, dar cum le putem îndepărta și care sunt pașii corecți pentru a nu ne strica unghiile naturale.

După vreo trei sau patru săptămâni, în funcție de cât de repede îți cresc unghiile în mod normal, este timpul să îți îndepărtezi unghiile cu gel pentru că au devenit deja inestetice. Tentația de a rupe sau mușca din ojă este mare, dar trebuie să reziști pentru că odată cu stratul de gel, îți poți rupe și unghia naturală, ceea ce duce la cojiea și ruperea acestora.

Cea mai bună și sigură metodă de a-ți îndepărta gelul necesită un pic de răbdare și timp, dar merită! Durează în jur de 30 de minute și necesită câteva produse precum pila specială, acetona pentru îndepărtarea gelului, dischete de bumbac, folie de aluminiu și o ustensilă de râcâit asemănătoare cu cea de cuticule.

Cum sa scăpi de unghiile cu gel supra-crescute?

 • Pilește stratul superior al gelului
 • Înmoaie bine 10 dischete de bumbac în acetonă pură
 • Înfășoară folia de aluminiu în jurul biluțelor de vată
 • Așteaptă 15 minute
 • Redă vitalitatea unghiei

1. Pilește stratul superior al gelului

Acest pas va elimina strălucirea unghiei și va permite infiltrarea acetonei.

Ai grijă să șlefuiești doar suprafața unghiei pentru a evita deteriorarea unghiei naturale.

Sfat: Protejează-ți pielea! Acoperă zona din jurul unghiei cu ulei sau cu un strat de cremă pentru a oferi protecție pielii împotriva acetonei care usucă. 

2. Înmoaie bine 10 dischete de bumbac în acetonă pură

Dacă produsul nu este compus 100% din acetonă, nu vei putea îndepărta gelul. Dischetele trebuie să fie îndeajuns de mari încât să acopere toată unghia.

Sfat: Dacă vrei să te asiguri că gelul va fi îndepărtat cu ușurință, folosește vată în loc de dischete de bumbac, deoarece aceasta nu absoarbe acetona la fel de repede ca dischetele și o să încetinească procesul de evaporare. De asemenea, înmoaie vata în abundență!

3. Înfășoară folia de aluminiu în jurul biluțelor de vată

Îmbracă vărfurile degetelor în folia de aluminiu, pe care trebuie să o tai mai întâi în pătrate îndeajuns de mari încât să poată înfășura fiecare deget.

Sfat: Ca să ușurezi lucrurile, începe cu mâna non-dominantă.

4. Așteaptă 15 minute

Așteaptă în jur de 10-15 minute pentru ca acetona să aibă timp să se îmbibe în gel și nu încerca să deschizi folia de la vreun deget să vezi dacă funcționează pentru că aerul va face acetona să se evapore, iar gelul va rămâne uscat.

Dupa cele 15 minute, scoate folia de pe fiecare deget. Acum, gelul trebuie să arate ca și cum stă să cadă de pe unghie, iar surplusul ar trebui să poată fi îndepărtat cu ușurință. În caz ca există porțiuni de gel foarte greu sau imposibil de îndepărtat, repetă procesul cu o nouă biluță de vată.

5. Redă vitalitatea unghiei

După tot acest proces destul de dur, unghiile tale vor fi cu siguranță uscate și vor avea nevoie să respire. Înmoaie-ți unghiile într-un lapte de nucă de cocos pentru 5 minute și folosește un ulei de cuticule hidratant, iar unghiile tale vor străluci din nou.

Deși procesul de punere a unghiilor cu gel nu mai pare atât de complicat când ai toate instrumentele necesare, iar pașii de urmat sunt clari, este bine să îți aduci aminte că e posibil ca unghiile să nu iasă perfect din prima. Ai răbdare și fii atentă la detalii pentru a-ți putea perfecționa tehnica.

Ce sa NU faci!

Poza-mana-unghii-cu-gel

Unghiile se pot coji mai repede decât de obicei, se pot exfolia sau chiar și rupe dacă:

 • nu ai pregătit unghia naturală în mod corespunzător
 • nu ai urmat îndeaproape ordinea aplicării produselor
 • nu ai respectat timpul de uscare sub lampă
 • nu ai aplicat stratul de gel în peliculă subțire
 • nu ai finisat unghia correct
 • ai folosit produse de proastă calitate

Astfel, este foarte important să respectăm toate regulile de pregătire și aplicare a unghiilor, să folosim produse și ustensile de calitate pentru a realiza o manichiură de invidiat.

De asemenea, este recomandat să faci câte o pauză din când în când de la unghiile cu gel, pentru a evita surprizele neplăcute care pot să apară. Cu timpul, gelul subțiază și deshidratează unghiile, iar procesul de îndepărtare al acestuia este și el destul de dăunător. Pilirea poate duce la leziuni, iar acetona atacă uleiurile naturale ale unghiilor făcându-le să se subțieze și să devină mai fragile. Dacă daunele sunt severe, se poate ajunge și la infectarea unghiilor cu microbi vegetali precum sporii de ciuperci.

Sfatul profesioniștilor este să dezinfectezi și să sterilizezi ustensilele și mâinile înainte să te apuci de treabă, să fii atentă la tăieturi și eventual să participi și la un curs de manichiură pentru începători pentru a învăța despre tehnicile folosite de profesioniști în realizarea manichiurii cu gel.


Tutorial Video


De unde cumpar? Magazin Online – Kit Unghii Acasa


Te-ar putea interesa și:

Tipuri de gene false – Ghid aplicare gene false

Leave a comment