Indepartare Unghii Cu Gel Acasa. Ghid Pas-cu-Pas.

Cum indepartam unghiile cu gel?

Am văzut cum se pun unghiile cu gel direct de acasă, dar cum le putem îndepărta și care sunt pașii corecți pentru a nu ne strica unghiile naturale.

După vreo trei sau patru săptămâni, în funcție de cât de repede îți cresc unghiile în mod normal, este timpul să îți îndepărtezi unghiile cu gel pentru că au devenit deja inestetice. Tentația de a rupe sau mușca din ojă este mare, dar trebuie să reziști pentru că odată cu stratul de gel, îți poți rupe și unghia naturală, ceea ce duce la cojiea și ruperea acestora.

Cea mai bună și sigură metodă de a-ți îndepărta gelul necesită un pic de răbdare și timp, dar merită! Durează în jur de 30 de minute și necesită câteva produse precum pila specială, acetona pentru îndepărtarea gelului, dischete de bumbac, folie de aluminiu și o ustensilă de râcâit asemănătoare cu cea de cuticule.

Pasul #1 Pilește stratul superior al gelului

Acest pas va elimina strălucirea unghiei și va permite infiltrarea acetonei.

Ai grijă să șlefuiești doar suprafața unghiei pentru a evita deteriorarea unghiei naturale.

Sfat: Protejează-ți pielea! Acoperă zona din jurul unghiei cu ulei sau cu un strat de cremă pentru a oferi protecție pielii împotriva acetonei care usucă. 

Pasul #2 Înmoaie bine 10 dischete de bumbac în acetonă pură

Dacă produsul nu este compus 100% din acetonă, nu vei putea îndepărta gelul. Dischetele trebuie să fie îndeajuns de mari încât să acopere toată unghia.

Sfat: Dacă vrei să te asiguri că gelul va fi îndepărtat cu ușurință, folosește vată în loc de dischete de bumbac, deoarece aceasta nu absoarbe acetona la fel de repede ca dischetele și o să încetinească procesul de evaporare. De asemenea, înmoaie vata în abundență!

Pasul #3. Înfășoară folia de aluminiu în jurul biluțelor de vată

Îmbracă vărfurile degetelor în folia de aluminiu, pe care trebuie să o tai mai întâi în pătrate îndeajuns de mari încât să poată înfășura fiecare deget.

Sfat: Ca să ușurezi lucrurile, începe cu mâna non-dominantă.

Pasul #4. Lasa acetona sa actioneze

Așteaptă în jur de 10-15 minute pentru ca acetona să aibă timp să se îmbibe în gel și nu încerca să deschizi folia de la vreun deget să vezi dacă funcționează pentru că aerul va face acetona să se evapore, iar gelul va rămâne uscat.

Dupa cele 15 minute, scoate folia de pe fiecare deget. Acum, gelul trebuie să arate ca și cum stă să cadă de pe unghie, iar surplusul ar trebui să poată fi îndepărtat cu ușurință. În caz ca există porțiuni de gel foarte greu sau imposibil de îndepărtat, repetă procesul cu o nouă biluță de vată.

Pasul #5. Redă vitalitatea unghiei

După tot acest proces destul de dur, unghiile tale vor fi cu siguranță uscate și vor avea nevoie să respire. Înmoaie-ți unghiile într-un lapte de nucă de cocos pentru 5 minute și folosește un ulei de cuticule hidratant, iar unghiile tale vor străluci din nou.

Deși procesul de punere a unghiilor cu gel nu mai pare atât de complicat când ai toate instrumentele necesare, iar pașii de urmat sunt clari, este bine să îți aduci aminte că e posibil ca unghiile să nu iasă perfect din prima. Ai răbdare și fii atentă la detalii pentru a-ți putea perfecționa tehnica.


Leave a Comment

Shares
Scroll to Top