Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat de Steve Harvey

Coperta Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat de Steve Harvey


Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat

Pentru ca o femeie sa isi expuna conditiile in fata unui barbat, trebuie sa isi dea seama care sunt regulile ei.

Daca sunteti intr-o relatie stabila si doriti sa primiti inelul, aceasta carte este pentru dumneavoastra. Daca sunteti casatorita si vreti sa recastigati controlul si sa va consolidati legatura sau daca v-ati saturat sa fiti tratata ca o jucarie, puteti folosi aceasta carte ca pe un instrument – sa luati fiecare dintre principiile, regulile si ponturile din acest ghid practic si sa le utilizati pentru a anticipa planul de joc al unui barbat si pentru a riposta cu o ofensiva si o defensiva de neoprit.
Atentia unui barbat se concentreaza pe cine este el, cu ce se ocupa si cat de mult castiga, pana cand are sentimentul ca si-a indeplinit misiunea. Iar pana la indeplinire, femeile au loc in viata lui doar intr-o mica masura.
Trofeele versus Femeile care trebuie pastrate: Un trofeu nu are nicio regula, nicio pretentie, nici un respect fata de sine insasi si nici principii dupa care sa se ghideze; O femeie care merita pastrata nu cedeaza niciodata cu usurinta, iar standardele/pretentiile apar din clipa in care barbatul incepe sa i se adreseze.


Baiatul mamei: Un barbat caruia sotia/iubita nu i-a impus anumite reguli, standarde, dar mama lui a facut acest lucru, este si va ramane tipul de barbat care sa plece de acasa la ora zece seara sa gateasca prajituri cu mama sa, daca aceasta ii cere acest lucru.


De ce insala barbatii? Pentru ca pot si pentru ca ei cred ca pot scapa fara sa fie prinsi.

Pentru ca o femeie sa isi expuna conditiile in fata unui barbat, trebuie mai intai sa isi dea seama care sunt regulile ei. Trebuie sa ia in considerare ce gen specific de barbat cauta (amuzant, muncitor, generos, etc), cum se asteapta sa fie curtata (telefoane, mesaje, intalniri dese), la ce nivel de angajament se asteapta, ce nivel de siguranta financiara se asteapta, daca doreste un barbat care vrea copii si este orientat spre familie, daca ar trebui sa fie religios/spiritual, etc.

Barbatii prefera femei slabute sau solide? 

Barbatilor le plac tot felul de femei. Exista un barbat pentru fiecare tip de corp. Exista barbati carora le plac femeile masive, exista barbati carora le plac doar cele micute, minione si exista barbati care prefera femeile care se incadreaza intre aceste doua limite. Parcurg toata gama. Nu conteaza ce dimensiuni ai – undeva exista un barbat pentru tine.” – Steve Harvey

Ce cred barbatii despre curtarea unor femei care sunt cu mult mai tinere decat ei? 

 O multime de barbati cu varstele cuprinse intre patruzeci si cincizeci de ani incearca sa obtina validare de sine iesind cu femei care sunt semnificativ mai tinere decat ei. Este echivalentul barbatilor de aceeasi varsta care merg si cumpara masini sport micute, cu motoare puternice care fac foarte mult zgomot; ei fac asta pentru ca „motoarele” lor nu mai fac cine stie ce zgomot. Asta este cu atat mai adevarat daca barbatul acela nu are viata pusa la punct. Nu are de a face cu femeile; problema ii apartine. Dar ghici ce? Exista un barbat mai tanar care te priveste chiar acum, spunand in sinea lui, „Wow – chiar nu m-ar deranja deloc sa ma validez cu ea!”. Sa stii ca se petrec, de asemenea, o multime de lucruri de felul acesta. Asa cum am zis mai devreme, exista cate cineva pentru oricine. – Steve Harvey

Ce cred barbatii despre femeile lor atunci cand se ingrasa sau arata diferit fata de cum aratau la inceputul relatiei lor? 

 “Un barbat care te iubeste te va iubi indiferent de asta. Asa cum si noi facem burta sau sunculite pe solduri, le intelegem cu siguranta pe ale voastre. Noi intelegem ca nu veti arata exact ca atunci cand v-am intalnit prima data. Totusi, daca puteti pastra asta intre anumite limite—va ingrasati patru kilograme, dar va feriti sa va ingrasati patruzeci—si sunteti sexy si va aranjati si aratati bine indiferent de numarul de kilograme cu care v-ati ingrasat sau pe care le-ati dat jos, noi nu avem nimic impotriva. Daca barbatul vostru este superficial, va insista ca pur si simplu nu poate trece peste asta. Dar daca un barbat recunoaste ca, in ciuda celor cateva kilograme, voi tot depuneti eforturi pentru a face ce trebuie pentru a fi atragatoare vizual, el nu va avea nimic impotriva.” – Steve Harvey

Ce spun cititorii:

⭐⭐⭐⭐⭐

Steve Harvey abordeaza intr-un mod unic si amuzant, perspectiva barbatilor aflati in anumite angajamente romantice. El ne invata pe noi femeile, sa batem baietii la propriul lor joc, adoptand anumite strategii, care ne vor ajuta sa ii facem sa inteaga ca noi suntem sufletul lor pereche.

⭐⭐⭐⭐⭐

Steve Harvey vorbește din propria experiență, dar și a altor bărbați pentru a scrie cartea. Care ne explică cum gândesc marea majoritate a bărbaților. Bărbați sunt simpli acesta este o primă afirmație. Bărbați sunt definiți de trei aspecte acestea sunt: cine este, ce face și cât de mult câștigă. Cartea “Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat” este ușor de citit și are un limbaj adecvat.

⭐⭐⭐⭐⭐

Mi-a plăcut această carte deoarece prezintă modul în care gândesc bărbații când sunt într-o relație cu o femeie. Este o lectură ușoară, plăcută și amuzantă. După ce am terminat de citit cartea am realizat că ar trebui citită în special de femeile tinere, la început de drum. Recomand!

⭐⭐⭐⭐⭐

Poartă-te ca o doamnă, gândește ca o doamnă și fi recunoscătoare pentru că viața a decis ca tu să fi o doamnă. Singurul lucru rău pe care o are această carte, este titlul nepotrivit în rest, uimitoare.


Poti cumpara cartea aici!

Te-ar putea interesa si:

“Arta subtila a nepasarii” de Mark Manson

Sapiens. Scurta istorie a omenirii de Yuval Noah Harari

Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris

Leave a comment