Top 10 Bestsellers – Cele Mai Vândute Cărți din Lume

Imagine cu multe carti suprapuse

Bestseller – Cărți bune de citit – recomandări

Dacă vrei să citești o carte de calitate care se potrivește cu genul tău preferat, este bine să recurgi la căutarea pe internet sau în reviste a unui Bestseller sau a cărților populare printre oameni, pentru a nu îți pierde timpul cu ceva care nu îți face plăcere.

Cititul are un rol extrem de important în dezvoltarea imaginației, inteligenței și abilităților de comunicare verbală ale oricărei persoane. Indiferent de vârstă, acesta ajută la îmbunătățirea vocabularului, a puterii de concentrare și a memoriei, dar și la scăderea stresului din viața de zi cu zi.

Ce este un Bestseller?

Cuvântul „bestseller” provine din limba engleză și înseamnă „cel mai bine vândut” și se referă la numărul estimat de exemplare vândute pentru fiecare carte. Benzile desenate și manuale nu sunt incluse în această listă.

1. Biblia

Conform Guinness World Records din 1995, este Bestseller – cea mai vândută carte din toate timpurile – 5 miliarde de exemplare vândute în toată lumea.


2. Mica carte roșie – Mao Zedong

Pe locul doi se afla „Mica carte roșie” a președintelui Mao Zedong, – 800 de milioane de cărți vândute și peste 6,5 miliarde de volume tipărite.


Coperta cartii Harry-Potter-si-piatra-filozofala-J.K.-Rowling

3. Harry Potter și Piatra Filosofală – J. K. Rowling

Bestseller – cea mai vândută serie de cărți din istorie, cu peste 500 de milioane de exemplare în toată lumea, este seria Harry Potter scrisă de J. K. Rowling, cu doar primul roman din serie, Harry Potter și Piatra Filosofală, cumpărat de peste 120 de milioane de oameni, făcându-l una dintre cele mai vândute cărți ale tuturor timpurilor.

Pret ~ 60 RON


Coperta cartii Stapanul Inelelor

4. Stăpânul Inelelor – J. R. R. Tolkien

Este un roman epic de fantezie care spune povestea unei căutări întreprinse de Frodo și de Făția inelului din care fac parte Gandalf vrăjitorul, hobiții Merry, Pippin și Sam, dar și elful Legolas. Seria a fost vândută în aproximativ 150 de milioane de copii.

Pret ~ 58 RON


Coperta cartii Micul Print - Antoine de Saint-Exupery

5. Micul prinț – Antoine de Saint-Exupéry

Micul prinț reprezintă mințile libere ale copiilor și îndemnul lor constant de a pune întrebări, de a vedea invizibilul și de a căuta misterele universului. Cartea a fost tradusă în 300 de limbi și dialecte. Bestseller – vinde 1-2 milioane de exemplare în toată lumea în fiecare an, fiind prețuit și de copii dar și de adulți deopotrivă.

Pret ~ 45 RON


Coperta cartii Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll

6. Alice în Țara Minunilor – Lewis Carroll

Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1865 și, de atunci a devenit un bestseller – 100 de milioane de exemplare au fost vândute în toată lumea. Știm cu toții povestea lui Alice și cum a căzut în gaura iepurelui, doar pentru a se regăsi în Țara Minunilor, unde întâlnește personaje precum pisica Cheshire, Pălărierul Nebun care vorbește în ghicitori sau Dama de Cupă.

Pret ~ 25 RON


Coperta cartii Poveste despre două orașe de Charles Dickens

7. Poveste despre Două Orașe – Charles Dickens

Romanul se petrece la Londra și Paris înainte și în timpul Revoluției franceze și spune povestea țărănimii franceze demoralizate de aristocrație în anii care au dus la revoluție și brutalitatea corespunzătoare manifestată de revoluționari față de foștii aristocrați.

Pret ~ 28 RON


Coperta Cartii Zece negri mititei de Agatha Christie

8. Zece Negri Mititei – Agatha Christie

Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1939, iar de atunci a fost văzută ca unul dintre cele mai bune romane thriller din toate timpurile. Zece străini, fiecare dintr-un fundal diferit, primesc o invitație de la un domn sau o doamnă Owen să vină pe insulă pentru un weekend. Cu toate acestea, în curând își dau seama că sunt singuri și față în față cu moartea.

Pret ~ 30 RON


Coperta cartii Hobitul de J. R. R. Tolkien

9. Hobitul – J. R. R. Tolkien

Povestea se desfășoară în jurul unui hobbit pe nume Bilbo Baggins, care se bucură de o existență confortabilă, până când viața îi este tulburată de vrăjitorul Gandalf care îl invită la o aventură împotriva forțelor malefice.

Pret ~ 40 RON


Coperta cartii Don-Quijote-de-la-Mancha-de-Miguel-de-Cervantes-Saavedra

10. Don Quijote de la Mancha de Miguel – Cervantes Saavedra

A fost publicată pentru prima dată în 1612 și de atunci, cartea a fost vândută în aproape 500 de milioane de exemplare în toată lumea. Povestea îl urmează pe Alonso Quijano, care dovedește nemurirea cavalerismului. Inițial a fost văzută ca o parodie a romanțelor cavalerești.

Pret ~ 59 RON


Libraria Libris.ro are reduceri lunare

Tu pe care le-ai citit?

Pe lângă cărțile cele mai vândute din toate timpurile menționate mai sus, există și cărți care, chiar dacă nu intră în categoria celor mai bine vândute, au atins totuși inimile a milioane de oameni de pe întreaga planetă.

Va urma…


Te-ar putea interesa si:

Ghid: Cum să Aplici Unghiile cu Gel Acasă.

Genele False – Fake Eyelashes

Top Cele mai Vândute Cărti în Romania 2019-2020

Leave a comment