TOP 6 Perechi de Căști – Accesorii și Specificații – Gaming

Cele mai Bune Căști de Gaming

Până la sfârșitul acestui articol vom prezenta unele din cele mai bune perechi de căști pentru împătimiții jocurilor și nu numai. Modul în care le voi lista nu reprezintă o ordine anume, singurul criteriu pe care l-aș putea invoca, este cel de a fi experimentat primele 4 dintre ele. De restul am auzit de pe ici pe colo, majoritatea, lucruri bune.

Indiferent de vârstă, sex, culoare a pielii, oamenilor le place să se destindă din când în când. Iar dacă aici gusturile sunt împărțite, noi ne vom opri la domeniul jocurilor pe calculator. Sunt multe persoane care aleg ca și metodă de relaxare un joc pe calculator pe placul lor care de cele mai multe ori îi ajută să intre într-o lume unde pot fi cine vor ei fără limite.

Experiența devine și mai plăcută atunci când cât mai multe simțuri ne sunt satisfăcute. Dacă totul s-ar rezuma doar la experiența video, atunci parcă ar fi incomplet. Dar dacă adăugăm un sunet care să recreeze un ambient cât se poate de real în propria noastră cameră, parcă altfel se trăiește totul. 

Indiferent de jocul pe care îți place să-l joci, vei dori unul dintre cele mai bune seturi de căști pentru a-ți oferi o experiență memorabilă. Fie că faceți deja parte dintr-o comunitate multiplayer, fie că așteptați cu nerăbdare jocuri care se anunță adevărate revoluții în materie de gaming, modul în care sunetul se propagă în timpanele voastre va face o diferență notabilă.

Buget – Price Range

SteelSeries Arctis 7 este în prezent cea mai bună alegere dintre cele mai bune căști pentru jocuri. Acest dispozitiv reprezintă o opțiune foarte interesantă și în același completă, pentru că oferă un sunet bogat atât pentru cerințele unor jocuri care sunt dezvoltate după anumite standarde audio, dar și pentru o sesiune de music-chill.

Dacă sunteți o persoană care caută oferte și discount-uri, atunci recomandăm HyperX Cloud Stinger care costă în jur de 240lei. Acest set se pliază perfect pe ureche, fără să apese, ușor de adaptat și oferă o calitate audio decentă.

Poate pentru unii este un pic ofensator faptul că am încadrat prețul de 240lei la categoria ”economie”, așa că merită să stabilim de la început că un set de caști de o calitate inegalabilă poate ajunge și la 900lei. Așadar, 240lei chiar este o afacere bună


Castile Jabra Evolve 80

căști JABRA EVOLVE 80

Chiar dacă pentru unii acest nume nu spune mare lucru, aș îndrăzni să spun că merită luat în seamă. Pentru cei care nu știu cine e Jabra, să spunem că este unul dintre cei mai serioși și renumiți producători de echipament audio pentru birouri și call center-uri din lume. 

De altfel, de asta am și spus că dacă viața ta se petrece doar în lumea virtuală a jocurilor, e imposibil să fi luat contact cu Jabra până acum. Personal, am folosit Jabra ani buni într-una din corporațiile în care am lucrat și pot spune că mi-a intrat la inimă. Sunetul este de departe o capodoperă. Claritate, înaltele și joasele sunt foarte bine separate, bass-ul este atât cât trebuie pentru a nu-ți deranja prea mult timpanul. Te izolează efectiv de lumea exterioară, nu doar pe tine ci și pe cel cu care vorbești.

Compatibilitate Win, Linux, PS, xBox, mobileMicrofon: DaWireless: Nu
Driver 40mmFrecvență: 22hz – 23kHzDesign confortabil
Butoane accesibileConectare USBAnularea sunetului exterior: DaPreț: 1500 lei

Castile Kingston HyperX Cloud Stinger

HyperX Cloud Stinger care poate fi găsit la un preț de 240lei demonstrează că nu trebuie să sacrificați confortul atunci când aveți la dispoziție un buget limitat.

Cadrul robust, difuzoarele moi ca niște pene, din piele, constituie unul dintre cele mai bune seturi de căști la un preț economic pe care am avut ocazia să îl încerc, Aș vrea să punctez accesul ușor către comenzile principale și către microfonul care pare destul de solid.

Stinger oferă, de asemenea, o calitate audio foarte solidă la acest preț. Gama lor este variată așa că vă puteți dedica unui studiu amănunțit pentru a ști care vi s-ar potrivi. În mare, cei de la Kingston au deja un renume pe piață, așa că nu mai trebuie să ne îndoim de ceea ce pot oferi. Întrebarea e alta – Care e setul ce se mi se potrivește?

Headset Kingston HyperX Cloud Stinger
Compatibilitate Win, Switch, PS, xBox, mobileMicrofon: DaWireless: Nu
Driver 50mmFrecvență: 18hz – 23kHzDesign confortabil
Butoane accesibileConectare USBAnularea sunetului exterior: DaPreț: 200 lei

Gaming Headset – Logitech PRO X

Castile Logitech PRO X

Încă un brand care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Au fost cu mine de când eram copil, atunci evident, arătau altfel, dar am crescut efectiv cu acest Logitech. De la mouse, la căști până la prima tastatură fără fir. 

Ultima pereche de căști lansate de către Logitech vine cu difuzoare Pro-G de 50 mm, microfon detașabil și sunt capabile să redea sunet 7.1 prin placa de sunet ce se conectează prin USB, pe care o veți găsi în pachet. Această posibilitate de a detașa microfonul este mai mult decât o creație inteligentă, pentru că le poți transforma din căști de birou, în căști de stradă.

In pachet se găsește, evident, perechea de căști, placa de sunet USB, cupe  de schimb din material textil, un cablu pentru PC de 200 cm. De asemenea putem găsi un splitter jack 3.5 mm. M-am plâns de faptul ca alte nu aveau așa ceva în pachet și forța utilizatorul să le utilizeze pe USB. 

Cât despre preț putem spune că este din aria „mai greu de cumpărat”. În același timp dacă vi le doriți cu adevărat, veți face un sacrificiu și vă veți lipsi de aproximativ 500lei. Dar ca și utilizator, le recomandă din toată inima pentru că le cunosc potențialul. 

Compatibilitate Win, PS4, xBox One, SwtichMicrofon: Da, detașabilWireless: Nu
Driver 50mmFrecvență: 20hz – 20kHzDesign confortabil
Conectare USB + jack 3.5mmAnularea sunetului exterior: DaPreț: 650 lei

Castile Gaming – Steel Series ARCTIS 1 Wireless

Steel Series ARCTIS 1 Wireless Headset + Accesorii

Un alt brand care nu poate fi evitat este cel de la ARCTIS. Modelul este Arctis 1 din seria STEEL, cu diferența că sunt wireless. Unul foarte atent lucrat, cu un design simplu dar care în același timp te mulțumește din punct de vedere estetic. Cupele sunt potrivite, destul de mari pentru a-ți cuprinde toată ureche, dar fără să permită zgomotului din exterior să pătrundă înăuntru. 

Căștile au același design elegant și subestimat ca standardul Arctis 1 completat cu un microfon detașabil și ductil ce îți permite să îi găsești poziția perfectă prin care să obții maximul de la experiență LAN, ceea ce îl face perfect pentru a juca unele jocuri din mers. De asemenea, dispune de aceiași drivere puternice și microfon clar ClearCast ca setul cu cască extrem de înalt SteelSeries, permițându-vă să vă cufundați și să jucați în mod competitiv cu încredere. 

Funcția wireless este net superioară altor modele, conexiunea se face instant, iar calitatea sunetului se păstrează aproape de cea pe care o oferă orice conexiune prin fir. Recomand să le dați o șansă. Nu le ridic în slăvi pentru că nu le-am încercat personal, dar am auzit multe lucruri bune despre ele. Nu îmi aduc aminte să fi auzit pe cineva să le vorbească de rău. 

Prețul nu este extrem de accesibil, dar să zicem că este rezonabil. Le putem achiziționa începând de la 500lei. Pentru cei care nu țin cu adevărat să folosească funcția wireless, le putem recomanda varianta cu jack 3.5mm, care poate fi achiziționată la jumătate de preț. 

Compatibilitate Win, PS4, xBox OneMicrofon: Da, detașabil și flexibilWireless: Da
Driver 40mmFrecvență: 20hz – 20kHzDesign confortabil
Conectare USB Anularea sunetului exterior: DaPreț: 600 lei

Turtle Beach Elite Atlas Aero

Turtle Beach Elite Atlas Aero

Dacă sunteți în căutarea unor căști de înaltă performanță, confortabile, personalizate, care sunt deosebit de ideale pentru PC, noul Turtle Beach Elite Atlas Aero este unul dintre cele mai bune căști de joc de acolo. Acest set premium oferă o pereche incredibil de confortabilă de cupe infuzate cu gel, care sunt de asemenea concepute să ofere confort urechilor chiar și după o perioadă mai îndelungată petrecută cu ele pe cap. Difuzoarele de 50 mm ale acestui model sună foarte bine și sunt dotate cu un microfon solid de anulare a zgomotului pentru a porni.

Dar unde Aero strălucește cu adevărat este în multitudinea de funcții software și personalizare. Puteți reconfigura setul pentru a personaliza comenzile, puteți activa audio 3D imersiv și puteți regla o tonă de setări EQ pentru a găsi echilibrul perfect pentru jocul tău preferat. Un alt lucru foarte de apreciat reprezintă baterie, care are o autonomie de 30 de ore pentru PC și PS4 și un cablu inclus de 3,5 mm pentru a fi folosit pe orice alt dispozitiv pe care îl dețineți, asta dacă doriți să lungiți cât mai mult ciclul de viață al unei baterii.

La fel ca și modelul anterior, AERO poate fi achiziționat cu aproximativ 600lei, dar modul în care este fabricat, design-ul, bateria care are o autonomie de invidiat, plus sunetul pătrunzător pot reprezenta caracteristici care să te convingă să scoți din buzunar banii ăștia.

Compatibilitate PS4, xBox OneMicrofon: DaWireless: Da
Driver 50mmFrecvență: NADesign confortabil
Conectare jack 3.5mmAnularea sunetului exterior: DaPreț: 600 lei

PDP LVL50 – Wireless Headset

PDP LVL50 Wireless

Cu un design de invidiat, acest model este dovada vie că nu trebuie să bagi mâna adânc în buzunar ca să obții calitate, design, confort și conexiune wireless în același timp.

Cu doar 350lei, le poți avea pe toate, plus o durată de viață a bateriei pentru toată ziua. Microfonul nu lipsește nici el și se pricepe de minune să anuleaze zgomotul.

Calitatea audio LVL50, atât pentru jocuri, cât și pentru muzică, este foarte solidă pentru acest preț și vine atât în variante PS4 cât și în Xbox One. Nu veți obține același volum și nici același nivel de personalizare pe care le găsiți la alte seturi wireless mai scumpe, dar veți obține performanțe generale deosebite la un preț avantajos.

Un lucru care m-a surprins când le-am încercat, este greutatea, aproape că nu le simți pe cap. Se pot ajusta cu ușurință fără să te strângă. Cupele difuzoarelor se simt moi și sunt foarte confortabile. Microfonul, cum am zis, face o treabă foarte bună. Un singur lucru merită îmbunătățit – volumul. A nu se înțelege faptul că sunt silențioase, doar că am probat altele mai bune. 

Compatibilitate PS4, xBox OneMicrofon: DaWireless: Da
Driver 50mmFrecvență: NADesign confortabil
Anularea sunetului exterior: DaPreț: 350 lei

Cum alegem setul potrivit?


Pentru a fi siguri că facem cea mai bună alegere, de obicei testăm fiecare funcție(wireless sau jack) cu un amestec de jocuri de război, luptă și acțiune sau aventură.

De asemenea, ascultăm muzică și vizionăm filme cu fiecare set de căști, pentru a-și lărgi utilitatea pentru consumul de fișiere multimedia. Pentru setul cu cască wireless, păstrăm un registru despre durata de viață înainte ca bateria să se descarce complet. Folosim înregistrări vocale pentru a evalua microfonul fiecărui set, precum și pentru a asculta oricare din înregistrările audio pe care le-am efectuat.

În general, purtăm fiecare set de căști timp de cel puțin două zile complete pentru a evalua nivelul de confort. Și dacă este posibil, încercăm să cerem o a doua opinie, prietenilor, cunoscuților sau colegilor de breaslă. E bine să ne raportăm și la o părere subiectivă. De multe ori, ceea ce pentru noi este un set perfect, pentru altcineva poate fi ceva insuportabil. 

Succes!

Leave a Comment

Shares
Scroll to Top